Armbanden met Letterblokjes

Je ziet ze steeds meer tegenwoordig, van die leuke armbanden met tekst erop. Je hebt zo goedkoop, van plastic, leuk voor een festival, maar je hebt ze ook van echt zilver, parels en edelstenen bijvoorbeeld. Dat zijn echte keepsakes die je voor altijd draagt en bewaard. 

Een variant van die tekstarmbanden zijn de naamarmbanden. De letterblokjes in de armbanden worden dan gebruikt om de naam van je kind om je pols mee te dragen, of je wisselt met je BFF naamarmbandjes uit. Een andere superleuke optie is ook om een naamarmbandje van je kind te laten maken, die ze (of hij) zelf kan dragen. Deze worden veel gebruikt als cadeau op een verjaardag van het kind, bij een communie, of wanneer het kindje gedoopt wordt. Ook als geboortecadeau is het een populair cadeau, weer eens wat anders dan een rompertje van de HEMA (ook leuk natuurlijk!).

Deze naamarmbanden kunnen ook met gegraveerde bedeltjes zijn, maar de echte mooi naamarmbanden, vind ik, zijn toch die met kubusvormige letters in echt zilver, gecombineerd met een geboortesteen in de armband, en liefst veel mooie bewerkte zilveren kralen, zoals de armband hieronder.

 

 

Wat te denken van zo een lieflijk naamarmbandje, met kleinere letterblokjes (zie foto kinderarmbandje hier onder). Een zoet armbandje met pareltjes, zilver en Swarovski! Zelf maken is niet moeilijk, het is simpelweg rijgen op beadalon draad, maar het moeilijkste is misschien wel het vinden van alle onderdelen. Binnen Nederland zijn er echter wel heel leuke kralenwinkels die Swarovski per kraal (of 12 stuks) verkopen, en waar ze de meest schitterende strengen parels hebben. In Amsterdam en Utrecht vind je bijvoorbeeld Beadies, een hartstikke leuke winkel met allerlei mooie kralen en onderdelen, en ook online zijn er super veel mogelijkheden om zelf zo'n mooie armband te maken. Let er wel op dat je echt zilver koopt, want verzilverde onderdelen (of silverplated in het Engels) worden erg snel lelijk. Echt zilver is wel wat duurder, maar dan heb je ook een veel mooiere kwaliteit. Wanneer echt zilver lelijk wordt, hoef je het slechts te poetsen om het weer helder zilver te maken!

Onderstaande kinderarmbandje is bijvoorbeeld gemaakt met zoetwaterpareltjes in 4-5mm doorsnee, vlindertjes van Swarovski in de kleur 'Light Rose', gedraaide zilveren ringetjes (deze zijn dichtgesoldeerd, en rijg je dus mee tijdens het rijgen), wieltjes van Swarovksi, en gladde zilveren kralen van 4mm diameter. Een verlengkettinkje zorgt ervoor dat je kleine spruit hem lang aankan. Wrap de vlinder aan het einde van het kettinkje om een veilige verbinding te maken. Bij het wrappen maak je niet alleen een oogje, maar draai je de rest van het zilveren draad een paar keer om het stokje heen, zodat het een mooie afwerking krijgt, die nooit open kan. Wel zo veilig wanneer je kindersieraden maakt! Persoonlijk hou ik ervan om het allerdikste draad te nemen, want kralen kunnen echt wel een draad flink doorslijten. Beadalon of SoftTouch maken heel stevig draad van staal, ietsje stugger, maar zeker zo veilig. Met een goed passende krimpkraal heb je in een wip een mooi armbandje gemaakt.