Statement ketting, hoe combineer je het?

Statement kettingen zijn een enorme trend, en het ziet er niet naar uit dat dat binnen enige tijd gaat afnemen. En met een goede reden, de goede statement ketting kan elke outfit naar een hoger niveau tillen! Een echte blingbling glamour ketting kan een suffe outfit veranderen in iets speciaals, en een heel grote, gedurfde ketting kan het enige zijn dat je feestjurkje nodig heeft aan sieraden.

Mijn persoonlijke favoriet is om een statement ketting te dragen met iets dat normaal echt wel saai zou zijn. Zoals een eenvoudige jurk of een T-shirt in één kleur met spijkerbroek. Een statement is ketting is dan zo'n makkelijke manier om iets simpels helemaal anders te maken. Maar, omdat ze zo'n eh... statement maken, voelen deze sieraden soms een beetje intimiderend. Wel gaaf bij anderen, maar zelf durf je niet zo goed. En dat is waarom we je deze stijltips geven, over hoe je zo'n bijzondere ketting goed kunt dragen.

1. Een spijkerbloes, met een statement ketting en rode lippenstift

Een suffige spijkerbloes wordt hip wanneer je combineert met rocker rode lipstick en een grote ketting met kristallen. Draag de spijkerbloes met een paar knoopjes open en laat je ketting daar uit piepen.

2. Een jasje met een bloes, en daarover heen een opvallende ketting

Knoop de knoopjes van de bloes helemaal tot boven vast, laag er een bijzondere statement ketting overheen, en maak het af met een mooi jasje. Stijfjes wordt zo toch heel frivool. Een mooie look voor zakelijk, met een knipoog.

3. Laagjes


Het lagen van kettingen is een trend die ook niet snel verveelt, en als je er maar genoeg laagt, of de lagen bijzonder groot maakt, wordt het vanzelf een statement! Het combineren van de kettingen gaat beter wanneer ze allemaal van dezelfde kleur zijn, dus alles goud of alles zilver bijvoorbeeld. De kettingen moeten natuurlijk allemaal van een andere lengte zijn, en durf te combineren met kleine, lieflijke hangertjes bovenin, met grotere stukken die lager hangen.

4. Meng verschillende dikke schakels tot één statement ketting.

Een statement maak je niet alleen met grote kristallen of bijzondere hangers en stenen. Je kunt ook nogal een opvallende verschijning maken wanneer je dikke strengen combineert met elkaar.

5. Preppy Blouse onder je Trui, met een statement ketting erover


Een combinatie die we al vele jaren zien, een kraagje onder een wijdere boothals sweater of knitwear. Hoe maak je dat wat minder girly en suffig? Door een enorme ketting toe voegen als eye catcher. Ga voor een meerlagige ketting met grote hanger als eidnpunt bijvoorbeeld, zoals de dame in foto schitterend en stijlvol illustreert.

6. Parelsnoer, maar dan een tandje hoger!


Met parels kun je niet misgaan, en met meer parels dus ook niet. Combineer alle parels die je hebt, sommige tot laag op je buik, en andere meerdere malen om je nek gedraaid, en combineer met één of twee schakelkettingen zodat het een speels geheel wordt. Rommelig en niet chique? Ha, think again, de dame op de foto doet het anders erg mooi!