Swarovski Geboortestenen

Geboortestenen zijn een gebruik uit de Oudheid, en heeft een verband gelegd tussen de 12 maanden van het jaar, en aan elk van die maanden een geboortesteen gekoppeld. Dit is een edelsteen, zoals Granaat of Saffier. Swarovski is de meest bekende fabrikant van hoogwaardig kristal, zoals de meesten wel weten. Het mooie van Swarovski is, dat zij elke kleur kunnen namaken in hun schitterende kristallen, en zo een iets beter betaalbare ‘steen’ kunnen maken. Het leuke van edelsteen en het glimmende van Swarovski kristallen gecombineerd! Welke kleur wordt er nu gebruikt voor welke geboortesteen en waarom? Dat laten we hieronder zien!

Januari – Granaat of Siam

Granaat

De geboortesteen edelsteen van Januari is Granaat, een donkerrode edelsteen. Swarovski heeft de kleur van Granaat exact nagemaakt, maar het is een kleur die lastig te verkrijgen is van Swarovski zelf. De mooiste kleur om te gebruiken is daarom Garnet, maar er wordt ook wel eens Siam kleur gebruikt. Van sommige elementen heeft Swarovski geen granaat kleur, en wordt voor zowel Januari als Juli beide “Siam” gebruikt.

Februari – Amethist

amethist

De edelsteen voor Februari is Amethist, en deze wordt door Swarovski ook uitgebracht in alle vormen en maten omdat het een heel populaire kleur is in hun assortiment. Geen vervanging nodig daar dus, voor Februari wordt altijd de donkerpaarse Amethist variant van het kristal gebruikt.

Maart – Aquamarijn

aquamarijn

De kleur van de edelsteen van Maart is heel lichtblauw: van de edelsteen Aquamarijn. Swarovski heeft het lichte van de lucht weten te vangen in hun kwaliteits kristal, en aquamarine is één van de bestsellers in hun assortiment. Daarom zijn alle vormen kralen en elementen van Swarovski ook in deze kleur te krijgen. Er is dus maar één Swarovski variant van de geboortesteen Maart: Aquamarine. Wanneer je voor je mamaketting geboortestenen ziet die je niet zo mooi vind, kun je deze kleur ook nemen als kleur voor een jongen, het is echt babyblauw namelijk!

April – Diamant

herkimer diamant

Tsja. Swarovski is mooi, en het beste kristal wat er te krijgen is, maar het is géén diamant natuurlijk. Geeft niets, want de heldere Swarovski kristallen glinsteren wel net zo mooi! De kleur voor April is dan ook de heldere Swarovski, zonder enige toevoeging van kleur. Er bestaan ook AB kristallen van Swarovski, met een soort olieachtig laagje eroverheen, maar deze moet je niet gebruiken als geboortesteen voor April, want dat lijkt eerder op een olieknikker, dan op een diamant 😉

Mei – Smaragd

smaragd

Een heel donkergroene steen, fonkelend mooi. En ja hoor, omdat het een van de allermooiste en meest kostbare edelstenen is, heeft Swarovski deze kleur natuurlijk volop in zijn assortiment. Meikindertjes kunnen in elke armband of ketting dus Swarovski kristallen in “Emerald” laten verwerken.

Juni – Light Amethyst

alexandriet

Deze is wat lastiger, omdat de geboorte edelsteen van Juni een Alexandriet is. En laat dat nou een steen zijn die van kleur kan veranderen! De meest gewaarde kleur van Alexandriet is echter de paarsige variant, en daarom is voor Juni “Light Amethyst” gekozen. Deze Lila kristallen van Swarovski zijn een lieflijkere kleur dan het bruinige wat een Alexandriet ook wel eens kan zijn. Soms wordt voor een Juni steen ook een Parel gebruikt, een echte zoetwaterparel (of zoutwaterparel als je echt duur wilt gaan) of een Swarovski parel. De parels van Swarovski zijn echter niet zo erg geschikt samen met andere harde kristallen in een trosje aan je mama ketting, want die harde puntjes van de andere kristallen, slijten je laagje parel weg. Kies dus niet een sieraad met Swarovski parel én andere Swarovski geboortestenen in een trosje, dat wordt snel lelijk

Juli – Ruby, Siam, Light Siam

Deze zevende maand is weer een lastige maand. Eigenlijk is de geboortesteen van Juli een Robijn, dus Ruby zou de aangewezen kleur zijn voor Juli. De meeste juweliers gebruiken deze ook als ze ze te pakken kunnen krijgen, maar dat is nou net de moeilijkheid. Deze kleur wordt door Swarovski maar mondjesmaat gemaakt, en alleen maar in sommige vormen. Heb je dus een schitterende armband ontworpen met vierkante Swarovski kralen, dan kan het zijn dat je Ruby niet te pakken kunt krijgen in die vorm. Daarom wordt vaak ook Light Siam gebruikt (knalrood) of Siam (donkerrood, zoals ook voor Januari). Deze twee kleuren zijn bijna altijd, in elke variant te krijgen.

Augustus – Peridoot

De edelsteen voor Augustus is de lieflijk lichtgroene steen Peridot (Nederlands: Peridoot). Swarovski maakt deze vrolijke kleur ook, in bijna alle vormen, dus daar hebben de Swarovski liefhebbers geboren in de maand Augustus geluk.

September – Saffier

saffier

Saffier is een koningsblauwe edelsteen, mooi donker van kleur, en een favorietje bij Swarovski. Hier vinden we geen problemen dus, Swarovski heeft deze kleur gewoon nagemaakt en wordt door iedereen gebruikt als de September geboortesteen.

Oktober – Rose

tourmalijn

Knalroze, en heel erg mooi, deze roze kleur lijkt erg op de roze Toermalijn (de edelsteen geboortesteen voor Oktober). Vandaar dat deze gebruikt wordt voor Oktober kindjes. Soms wordt ook wel Light Rose van Swarovski gebruikt, maar die lijkt te veel op Juni naar onze smaak. Het is wel leuk om een duidelijk verschil te kunnen zien, toch? Voor moeders die bij hun mama ketting liever roze en blauwe steentjes gebruiken als aanduiding voor meisjes en jongens, kunnen deze kleur gebruiken voor een baby meisje: perfect

November – Topaas

topaas

Een topaas is de edelsteen voor November, en hier heeft Swarovski ook een antwoord op, de honinggele Topaz kleur. Echt een vrolijke steen in het geel-oranje, deze fleurt vaak je sieraad op wanneer je een zoon of dochter uit November hebt. Een heerlijk zonnige edelsteen, en een net zo prachtige kleur in Kristal.

December – Blue Zircon

Wat ons betreft de allermooiste kleur in de hele waaier. Deze diep blauw-groene kleur is een echte eye catcher, niet te schreeuwend, maar wel aanwezig. In de Swarovski kleur zit er wel meer groen in dan in de echte edelsteen. De edelsteen lijkt heel veel op Aquamarijn, en is moeilijk van die Maart maand te onderscheiden, maar in Swarovski is het makkelijk. Heb je een kindje uit December? Lucky you, dan is een mama sieraad echt schitterend met deze kleur!

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *