Swarovski

We hebben er allemaal wel eens van gehoord, Swarovski. Of het nu de verzameling van je tante is in de vitrinekast of verwerkt is in een mooi sieraad. Maar hoe is Swarovski eigenlijk ontstaan? En wie heeft deze prachtige manier van slijpen bedacht? David Swartz, ook wel Daniel Swarovski, was de zoon van een glassnijder in Bohemia, waar hij vaardig werd in het snijden en bewerken van glas. Toen hij in 1892 de revolutionaire elektrische snijmachine uitvond, kon men veel preciezer het glas snijden dan ooit te voren met de hand lukte. Hierdoor ontstaat er een mooie schittering in het glas, die tot op heden Swarovski kenmerkt. Om het glas een nog mooiere glas te geven bedacht Daniel Swarovski o.a. samen met modehuis Dior het zogenaamde ‘Noorderlicht’. De glanscoating die ook wel Aurura Borealis heet, wordt aan de daarvoor bestemde kristallen toegevoegd en geeft het een extra luxe uitstraling. Deze coating blijft, in tegenstelling tot andere merken, heel lang mooi en zal minder snel beschadigen. Hierdoor zal dan ook nooit getwijfeld kunnen worden over de echtheid.

Wat is Swarovski kristal?

Swarovski kristallen zijn kunstmatige juweeltjes die geproduceerd worden in Oostenrijk. Door de uitgevonden machine met precisie-cut krijgt het hoogwaardige loodglas een schitterde glas. De exacte verhoudingen van de grondstoffen (o.a. zilverzand en natuurlijke mineralen) die gebruikt worden in het productieproces, blijven bedrijfsgeheim. Dit gespecialiseerde productieproces verzekert u van de hoogst mogelijke graad van precisie die zorgt voor prachtige kristallen. Al vijf generaties lang produceert de Swarovski-familie de meest erkende kristallen ter wereld.

Zijn Swarovski zilver kristallen gemaakt van echt zilver?

Door de speciale manier van slijpen, krijgt het glas een prachtige zilverachtige glans. Zeker in combinatie met de natuurlijke mineralen en kwartszand en het langzaam afkoelen, dat voorkomt stress en onvolkomenheden, krijgen de Swarovski kristallen een unieke zilveren kleur, hetgeen de indruk wekt dat ze gemaakt zijn van echt edelmetaal.

Waarom zijn Swarovski kristallen duurder dan glas?

De wijze van productie en verwerking van ruwe middelen zijn belangrijke factoren voor de kwaliteit van afgewerkte kristallen. Daarom maakt Swarovski ook uitsluitend gebruik van de beste materialen en staat internationaal ook bekend om de superieure productie, manier van polijsten en snijden. Volgens Swarovski moeten kristallen en edelstenen zodanig gesneden en geslepen worden dat ze wel honderd identieke facetten in verschillende richtingen hebben en dit is een complexe taak. Elke richting van het gereflecteerde licht moet eerst worden berekend met behulp van een computer. Dit moet goed worden gesimuleerd in 3D, geoptimaliseerd en uiteindelijk omgezet in de machine.

Wat zijn Swarovski Kristal parels?

In de Swarovski Fashion Jewelry collectie worden parels gebruikt die zijn gesimuleerd. Kristal parels van Swarovski zijn gemaakt met een kristallen kern. Hun ongeëvenaarde harmonieuze en glanzende glans wordt bereikt door gebruik te maken van een unieke coating technologie die ontwikkeld is door Swarovski. Het is de eerste productiemethode ter wereld om de kwaliteit van een prerfecte kristallen kern te combineren met de prachtige schoonheid van een parelbekleding. De technologie van Swarovski geeft de parel een mysterieuze gloed, die uit de parel voortvloeit.

Hoe worden Swarovski kristallen gebruikt voor sieraden?

Swarovski kristallen worden in alle aspecten van sieraden maken gebruikt. Meestal worden ze gebruikt in combinatie met edelstenen en halfedelstenen, edele metalen geplateerd met goud en/of zilver. Er zijn uitgebreide sieraden lijnen van Swarovski voor zowel mannen als vrouwen, waaronder kettingen, armbanden, ringen, oorbellen en horloges.

Wat is Swarovski Elements?

Swarovski Elements is de merknaam voor de losse precisie-cut Swarovski kristallen die gebruikt worden voor mode, sieraden en accessoires. Deze echte Swarovski kristallen worden in producten en ontwerpen gebruikt door andere fabrikanten.

Hoe kun je het beste voor je Swarovski sieraad zorgen?

Sieraden met Swarovski kristallen worden op dezelfde manier behandeld als andere fijne sieraden. Vermijd blootstellen aan chemische of bijtende stoffen (zoals schoonmaakmiddelen). Draag het sieraad niet tijdens sporten, douchen, slapen of slapen. Het sieraad kan met water en een zachte doek gereinigd en zacht gepolijst worden. Berg, indien mogelijk, het sieraad weer op in de originele verpakking. Mocht deze niet meer aanwezig zijn, kun je het opbergen in een tissuepapiertje of een zachte doek om krassen tegen metaal tegen te gaan.

Hoe kun je nagaan of een Swarovski kristal echt is?

Je kunt op verschillende manieren zien of je te maken hebt met een echt Swarovski kristal of met een imitatie. Sommige factoren kun je ontdekken door gewoon te kijken naar het kristal en/of de verpakking daarvan, andere factoren kunnen alleen door een juwelier waargenomen worden.

– Er mogen geen luchtbellen in het kristal zitten. 

– Swarovski kristallen hebben een prachtige glans dat superieur is aan dat van imitatie kristal. 

– Elke Swaovski kristal is identiek inafmeting. 

– Kristallen van dezelfde kleur-familie zijn identiek. 

– Krassen op het oppervlak van het kristal of een olieachtige glans is indicatief voor imitatie. 

– Inkoop bij een erkende kleinhandelaar van Swarovski verzekert haar authenciteit. Swarovski kristallen worden als losse stenen verkocht. 

– Alle facetten wijzen omhoog naar één punt.

Wat is het Swarovski logo?

Sinds 1989 zijn alle echte Swarovski producten voorzien van een Swarovski logo. Dit Swarovski logo is een zwaan.

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *