Zelf een Naamketting maken

Ik kwam net een superleuk idee tegen op YouTube, het maken van je eigen naamketting, met draad. Al vaker zag ik dit soort kunst op instagram, ook vaak zelfgemaakt, maar dan voor je huis. Maar nu zag ik het dus ook voor een ketting! Hoe leuk is het als je voor jezelf, je vriendinnen en je zus zo’n leuke naamketting kunt maken? Of bedenk eens wat voor leuke woorden je kunt gebruiken, zoals “LOVE” of “dream” of “deLiefste”.

Wat heb je nodig?

Craft draad, zoals dit artistic wire
Ketting per meter, klik hier
Ringetjes en slotje
tangetjes (een rondbek tang en een knip tangetje)

Wat betreft het draad, kies voor 20gauge. Hoe hoger het getal, hoe dunner het draad zal zijn. 24 gauge is echt te dun, dan kun je het met je nagel al vervormen en is het niet stevig genoeg voor een hanger.

Hoe maak je het?

Ik heb gelinkt naar het youtube filmpje waar de foto bij hoort, dat legt het mooi uit. Maar voor de personen die niet zo houden van filmpjes, of niet in de gelegenheid zijn om het filmpje te kijken, een korte uitleg. Ja, ik heb het over jou, op je werk stiekum blogs lezen! ;P
Kijk hier het filmpje van Bri Pile.

Schrijf je naam op papier

Schrijf je naam aan elkaar op papier, en schrijf het even groot als je de hanger wilt maken. Zorg ervoor dat je niet in blokletters schrijft, maar netjes in schoolschrift, anders kun je de ketting niet aan elkaar maken.
Na het schrijven, knip je een lang stuk artistiek draad af. Leg het begin op de start van de eerste letter, en doe net of je gaat schrijven met het draad. Volg de eerste lus van de letter die je wilt maken. Als je net als bij een stokje van een letter heen en terug moet over hetzelfde pad, maak je met de rondbek tang een scherpe 180 graden bocht in het draad, en volg je het pad terug. Het heeft echt even wat handigheid nodig, maar het is niet zo heel erg moeilijk. Zorg dat je aan het begin en aan het einde wat over hebt op de draad, zodat je aan het begin én aan het einde een lusje kunt maken.

Dan knip je een lengte af van de ketting, en denk hierbij wel even aan de hanger die er nog tussen moet. Dus, stel dat je hangertje met de naam 5 cm lang is. En jij wilt een ketting maken die in totaal 50cm lang is. Dan moet je de ketting afknippen op 42cm, en met slotje, de naamhanger en ringetjes kom je dan op 50cm uit ongeveer.

Knip de lengte van de ketting in tweeen, en doe aan één kant een ringetje eraan. Hang de naamketting daaraan, en dan maak je het ringetje goed dicht. Aan de andere kant van de naamketting, maak je de andere helft van de lengte van de ketting.

Bevestig ringetjes en slotje aan de andere kanten, en klaar is kees!

Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *